Oct 022019
Melci pufosi cu unt si fructe


Ingrediente:

aprox 400 g faina
5 g drojdie uscata
80 g mascarpone sau ricotta
130 ml lapte de vaca sau vegetal
1 lingura sirop artar
1 ou

Umplutura

1 cana  de mure congelate(sau capsuni etc.)
60 g unt moale la temp camerei
1 lingura sirop artar

Mod de preparare:

Asezam faina intr un bol,adaugam oul,siropul,mascarponele si drojdia amestecata cu laptele caldut.
Framantam totul cu mana pana obtinem un aluat nelipicios(mai adaugati faina la nevoie).Lasam la dospit pana ce acesta isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura  am pus fructele congelate in blender si le am maruntit,apoi le am amestecat cu siropul si untul moale!

Indindem o foaie mare de aluat(eu l am aplatizat pe tot cu mana  sub forma de dreptunghi si il ungem cu toata crema de mure si unt obtinuta mai devreme.Rulam sub forma de baton si taiem astfel melcisori de cca 2 degete grosime fiecare.Se aseaza in tava si se coc la 180 de grade C pentru cca 23 de minute.Deliciosi din cale afara si merg umpluti cu ce doriti!!
🐝🐝🐝🔪


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *