Feb 072019
Spiralo-pizza!

 

Ingrediente:

250 ml iaurt grecesc
480 g faina
60 ml ulei
7 gr drojdie uscata
O mana de rosii cherry
5 linguri cascaval ras sau mozzarela
piept de pui fiert si tocat marunt
2 catei de usturoi
1 galbenus de ou,1 lingura iaurt si seminte pt uns

Mod de preparare:

Am amestecat faina cu drojdia si peste ele am adugat iaurtul (la temp camerei)cu uleiul.Am framantat totul bine si am lasat la dospit 35 de minute.Scoatem bila de aluat de la dospit si o impartim in 2 parti egale.Luam fiecare bucata si o rulam sub forma unui dreptunghi.Pe primul il ungem cu rosiile facute pasta la blender,apoi presaram puiul,cascavalul si usturoiul(tocat) pe toata suprafata.Asezam a doua foaie de aluat deasupra acesteia si cu un cutit zimtat taiem fasii late (vezi imaginea).Rasucim fiecare fasie la ambele capete si o asezam in tava pe hartie de copt.Procedam la fel cu toate si le vom lasa 10 min sa se odihneasca.Amestecam galbenusul de ou cu lingura de iaurt si ungem spiralele,apoi presaram semintele.Dam tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pt 26 de minute(pana cand se rumenesc frumos). Se pot face si dulci cu gem sau orice alta combinatie doriti.Pofta buna!!


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *