Nov 232018
Pufosenii cu lapte si scortisoara

Ingrediente:

Aluat:

450 g faina
250 ml lapte
25 ml ulei de masline
5 g drojdie uscata
2 galbenusuri

Crema:

350 ml lapte
3 galbenusuri
1 lingurita scortisoara
2 linguri faina

Zahar sau sirop dupa preferinta!

Mod de preparare:

Am pus in vasul robotului faina,drojdia amestecata cu laptele caldut,galbenusurile si am lasat sa framante cca 1 minut.Am adugat uleiul si am oprit robotul fix cand aluatul se desprindea de bol.(Merge framantat si cu mana).Lasam aluatul la dospit pentru 40 de minute siĀ  intre timp ne ocupam de crema.
Punem in blender :laptele,faina,galbenusurile,siropul si pulsam cateva secunde. (pana se amesteca totul)Turnam compozitia in cratita si amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa.Lasam crema la racit.
Dupa ce aluatul si a dublat volumul l am scos pe blatul infainat si cu mainile l am aplatizat, intins sub forma unei foi.Deasupra foii am intins crema de lapte si am presarat scortisoara.Rulam foaia foarte usor sub forma de baton.Am impartit(taiat) batonul in 6 bucati( cu grija sa nu iasa crema).Asezam bucatile in tava pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 40 de minute.
POFTA BUNA!!


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *