Oct 252018
Paine turceasca cu lapte


Ingrediente:

600 g faina
4 g drojdie uscata
30 ml ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
320 ml lapte caldut
seminte de susan si mac

Pentru uns:1 lingurita ulei de masline,1 lingurita de iaurt grecesc,1 galbenus de ou;

Mod de preparare:

Cernem faina de doua ori si o asezam intr un vas.Adaugam drojdia uscata,zaharul ,sarea si amestecam putin cu mana.Turnam laptele caldut in fir subtire si incepem sa framantam(eu am folosit robotul)pana incorporam tot laptele,apoi adaugam si uleiul.Framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul uns cu putin ulei in vas acoperit la dospit.Dupa ce acesta si a dublat volumul il asezam pe hartie de copt (presarata cu faina)in tava.Aplatizam usor cu mainile in centru pentru a forma o bordura.Intidem aluatul usor cu mana si ii dam forma dorita(rotunda sau ovala).Ne udam mainile in putina apa amestecata cu faina si conturam linii in interior.Le conturam bine si lasam painea sa se odihneasca 10 minute.
Amestecam galbenusul cu lingura de iaurt, uleiul si ungem painea pe toata suprafata,apoi presaram seminte.
Dam tava in cuptorul oreincalzit la 190 de grade C pentru aproximativ 30 de minute.Scoatem painea din cuptor si o ungem cu putina apa rece.
Absolut minunata!


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *