Oct 152018
Sufleu de dovleac cu scortisoara

Ingrediente:

2 oua separate
80 ml lapte
putina scortisoara
1 lingura zahar brun
20 grame de unt
1 lingura unt pt uns vasele
1 lingura rasa faină
5 linguri piure de dovleac copt

Mod de preparare:

Punem în cratiță la foc mic untul sa se topească,apoi adăugăm faina si amestecăm ușor timp de 2 minute.Turnam laptele(sa fie la temp camerei)si amestecăm ușor până compozitia se îngroașă.Oprim focul si adăugăm piureul de dovleac amestecat cu scorțișoara,iar apoi galbenusurile.Amestecam bine si lăsăm compozitia deoparte.
Batem abusurile spuma cu zaharul dar nu foarte tare si le incorporam treptat si pe ele în compoziția cu dovleac.Ungem 4 vase mici de ceramică (sau unul mare) cu unt si le umplem cu compoziția obținută.Dam vasele în cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru aprox 46 de minute.
Pofta buna !


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *