Oct 012018
Covrigi deliciosi cu mac si susan

Ingrediente:

270 g faina
1 lingurita drojdie uscata
1 lingura zahar brun
160 ml  apa calduta
1 lingurita cu varf bicarbonat de sodiu
pentru decor: mac ,susan
1,5litru de apa

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu zaharul,100 grame din faina si 100 ml de apa,apoi o lasam la dospit timp de 30 de minute.Adaugam si restul de apa, faina si dospim din nou aluatul(in jur de 50 min).Punem la foc 1 litru si  jumatate de apa impreuna cu bicarbonatul de sodiu.Scoatem aluatul,rupem bucati din el si formam covrigii in palma(rasucim aluatul si formam un cerc).Scufundam fiecare covrig format in apa care fierbe (cam 30 secunde),apoi il asezam in tava pe hartia de copt.Presaram mac sau susan.Dam tava cu covrigi in cuptorul preincalzit la 195 de grade C pana devin aurii.Deliciosi!

 


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *