Sep 202018
Gogosi pufoase cu magiun

Ingrediente:

400 g faina cernuta
35 g unt moale la temp camerei
1 lingura zahar brun
2 oua
25 grame drojdie proaspata
140 ml lapte caldut
1 lingurita pudra de vanilie
gem de casa

Mod de preparare:

Amestecam jumatate din cantitatea de lapte cu zaharul,drojdia si lasam deoparte pentru 7 minute.
Batem ouale cu telul si adaugam pudra de vanilie cu restul de lapte.Adaugam amestecul de drojdie peste cel de oua si incorporam usor faina,adaugand cate o lingura pana o terminam.Incorporam untul si la nevoie mai adaugam putina faina.Aluatul obtinut il ungem cu putin ulei si il lasam la dospit pana is dubleaza volumul.Scoatem aluatul si il impartim in 2 bucati egale.Cele doua bucati le rulam sub forma de baton si le impartim in alte 4 sau 5 bucati(am uns blatul cu ulei).Luam fiecare bucata si o intindem cu mana,asezam o lingura de gem (crestam cu cutitul aluatul ca in imagini)si rulam.Asezam gogosile in tava de briose din silicon si le lasam la crescut 15 minute.Coacem gogosile la 180 de grade C pentru 23 de minute(sau pana cand se rumenesc frumos).
Pofta buna!


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *