Aug 262018
Cornuri pufoase cu mere

Ingrediente:

6 mere
1 lingurita scortisoara
1 lingura zahar brun
4 linguri apa

Aluat:
500 g faina
150 ml lapte caldut
1 lingurita zahar
1 lingura drojdie uscata
2 oua
40 grame unt moale
2 linguri ulei de masline
1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Aluat:
Amestecam 70 g de lapte caldut cu drojdia, lingurita de zahar si lasam deoparte pentru 15 minute.
Punem ouale,untul si laptele ramas peste maia si amestecam cu o lingura,apoi adaugam si restul de faina si framtam bine cu mana.(daca este nevoie mai adaugati faina)Aluatul obtinut este unul lipicios.Lasam la dospit pentru 40 de minute.

Taiem merele bucati mici si le amestecam cu zaharul brun,scortisoara si cele 4 linguri de apa.Le punem la foc pana se evapora apa.

Scoatem aluatul de la dospit si il impartim in 2 bucati.Rulam fiecare bucata sub forma de cerc,apoi taiem triunghiuri.(Am pus ulei pe blatul de lucru).Punem cate o lingura de mere(umplutura) pe fiecare triunghi si rulam spre centru.Procedam la fel si cu  cea de a doua bucata de aluat.Asezam cornurile in tava pe hartie de copt si le lasam la crescut 15 minute.Ungem cornurile cu ou si le coacem la 180 de grade pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!

 


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *