Aug 122018
Croissante cu afine

Ingrediente:
500 grame faina
5 grame drojdie uscata
125 ml lapte(vegetal sau de vaca bio)
125 grame iaurt grecesc
2 oua
zahar dupa preferinta
60 grame unt (moale la temperatura camerei)
125 grame afine
un galbenus +1 lingura de lapte pentru uns
Mod de preparare:
Amestecam laptele caldut cu drojdia ,zaharul si o lasam sa actioneze  pentru 3 minute.Punem intr un vas faina,ouale ,iaurtul si amestecul de drojdie.Framantam bine pana cand aluatul nu se  mai lipeste de maini.Acoperim aluatul cu folie si il lasam la dospit pentru 35 de minute.Impartim aluatul in 8 parti egale.Fiecare parte o intindem sub forma ovala.Amestecam in blender untul moale cu afinele(am oprit cateva si pentru a umple din cornuri)pana obtinem o crema.Luam o foaie  de aluat si cu pensula ii ungem bine suprafata  cu crema de unt si afine.Punem alta foaie deasupra ei pe care o ungem la fel pana le terminam pe toate(deasupra ultimei foi fara crema de unt)Lasam foile sa se odihneasca pentru5 minute.Intindem cu sucitorul deasupra foilor pana obtinem un cerc mare pe care il taiem in jumatate,apoi in sferturi,iar sferturile in jumatati.Jumatate din ele le am umplut cu afine ruland de la baza spre varf iar celelalte au ramas simple.Asezam cornurile in tava  pe hartie de copt si  lasam la crescut pentru 12 minute.Ungem cornurile cu amestecul de galbenus si lapte si presaram mac sau susan.Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru 18 minute. Moi si pufoase.Se pot pastra in pungi si incalzi a doua zi pentru a fi ca cele proaspat coapte.
Pofta buna!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *